Top - Lux Bt. Ház - Családi ház - Hőszigetelés - Pécs - Baranya

 

 

 

 

Felújítás szerződött áron, kiváló minőségben, határidőre, garanciával.              

 

Üdvözöljük kedves érdeklődő a Top - Lux Bt. honlapján!

Szeretné fűtési költségeit csökkenteni?

Hőszigetelésre gondol? Tanácsadót, vállalkozót, kivitelezőt keres? Top-Lux Bt. szívesen áll az Ön rendelkezésére. Kérjen ingyenes tanácsot, árajánlatot! Dolgoztasson velünk, mert hőszigetelésben, homlokzat burkolásban, szép, ízléses épület külső kialakításában jók vagyunk!

Homlokzat Hőszigetelés - Homlokzat burkolás - Szép ház kialakítás

Vállaljuk háza, családi háza, nyaralója teljes körű hőszigetelését, a homlokzat burkolását, a szép külső kialakítását. Elsősorban Pécs város, Baranya megye, Dunántúl területén, szerződött áron, kiváló minőségben, határidőre, garanciával.

Ház - Családi Ház Hőszigetelés - Utólagos Hőszigetelés

A belső lakóteret hőszigeteléssel elválasztjuk a külső tértől azért, hogy megakadályozzuk a drága hő megszökését, csökkentve ezzel a fűtési költségeket. Mivel a falnak két oldala, külső és belső oldala van, jogosan vetődik fel a kérdés, melyik oldalt kell hőszigeteléssel ellátni? A külső vagy a belső oldalt, esetleg mind a két oldalt? A legjobb megoldás a falak, homlokzatok, födém, tetőtér külső hőszigetelése. Nem jó megoldás a belső falfelületek hőszigetelő festése, hőszigetelő tapétázása, hőszigetelő falburkolat felvitele, mert a belső oldalon pára lecsapódást, penészedést okoz, elősegíti a külső homlokzat lefagyását. A legnagyobb hő vesztességet a nyílászárók, ajtók, ablakok okozzák, ezért ezeket feltétlenül nagy hőszigetelést biztosító változatra kell cserélni. Fűtési költség megtakarítás: 40%. Megtérülés: 3 - 6 év. Hőszigeteléssel nemcsak fűtési költségei csökkennek, hanem a nyári, nagy meleg ellen is védett lesz háza lakása.

Fűtési költségek csökkentése hőszigeteléssel

Fűtési számlái évről évre, megállíthatatlanul növekszenek. Tegyen ellene valamit! Egy lehetőség a hőszigetelés. Minden hőszigetelésre fordított Forint csökkenti fűtési számláit.
Ha van megtakarítása vagy tud erre a célra hitelt felvenni ne halogassa az utólagos hőszigetelés megrendelését!

Szeretné tudni mennyibe kerülne a hőszigetelés? Irány árak.

A hőszigetelés ára, költsége függ a szigetelőanyag minőségétől és vastagságától. Minél vastagabb annál jobb és relatíve olcsóbb. A hőszigetelés előre gyártott anyagokkal és technológiával történik. A gyártó a szín tartásra a hőszigetelés állagára 10 év garanciát vállal.
Anyag ár: ragasztó, hőszigetelő lapok, alapozók, él védő elemek, sarok elemek, rögzítő csavarok, burkoló háló, nemes, színes vakolat: 2000 - 3500 Ft/m2
Munkadíj: 2000 - 2500 Ft/m2
Egy 10x10 m alapterületű családi ház előzetes költsége: 800 e Ft.

Hőszigetelés menete - Utólagos hőszigetelés lépései

Állványozás
Elöregedett, málló, rétegesen repedezett vakolat eltávolítása, kijavítása
Összes homlokzati falfelület portalanítása
Szigetelő lapok felragasztása
Szigetelő lapok rögzítése feszítő csavarokkal
Szigetelőlapok síkba csiszolása
Él védők, sarok elemek felragasztása
Burkolóháló felragasztása
Vakolás előtti alapozás készítése
Színezés - nemes vakolat felhordása

Hőszigetelő Homlokzat Burkolatok - Hőszigetelő Rendszerek

Ezek a több rétegű, több funkciós, úgynevezett "szendvics" panelekből felépített rendszerek alkotják az épület, a ház, a lakótér héját, biztosítják a lakótér külső hatások elleni védelmét és az épület szép megjelenését.
A hőszigetelő panelek külső burkolata, biztosítja az épület szép arculatát, ami készülhet eredeti anyagból, műanyagból, műgyantából, kompozitból, különböző bordázattal kialakított fém lemezekből. Az eredeti anyagból készült megoldások nagyon szépek, de nagyon drágák is. Árban és megjelenésben kedvezőbbek az utánzatok.
A panelek homlokzatra való felszerelése tartó szerkezetek segítségével történik.  A homlokzat és panelek közötti rés biztosítja az épület gravitációs szellőzését, a mindig jelenlévő pára lecsapódását és a kondenzvíz elvezetését.
Mérka nevek: Lambda Systeme, Build-Material, Austrotherm, Creaton, Ursa, Baumit, Terranova
Anyag árak: 5000 - 20000 Ft/m2
Munkadíjak: 3000 - 5000 Ft/m2

Hőáramlás épületekben

A hőenergia, a hő mindig a magasabb hőmérsékletű hely felől az alacsonyabb hőmérsékletű hely felé áramlik, terjed. A hőáramlás természetes módon, magától jön létre és addig tart amíg van hőmérséklet különbség. A hőáramlás nagysága, sebessége függ az áramlás irányában lévő közegek hővezetési képességétől. Épületeknél a nyílászárók, a falak, a födém, a tető, a padló jelentenek akadályt, hőellenállást a hő áramlással szemben.
Téli időszakban a hő az épületből kifelé, a szabad tér felé áramlik. Nyáron megváltozik a hő áramlás iránya, a szabad tér felől áramlik a hő az épület belseje felé. Szigetelő anyagok, szigetelési eljárások segítségével nagymértékben meg tudjuk változtatni a hő ki vagy befelé történő áramlását. A hő áramlási sebességét levegő estén huzat létrehozásával vagy ventillátor bekapcsolásával intenzíven meg tudjuk növelni.
A hőenergia, a hő hősugárzással, hővezetéssel és hőátadással terjed. A meleg levegő felfelé, a hideg levegő pedig lefelé áramlik. Ezért épületekben midig van hőáramlás, kiegyenlítődés, aminek következtében az alsóbb szintek hűvösebbek, a magasabb szintek melegebbek lesznek.

Energiamegtakarítást az EU és az Állam is támogatja!

Pályázati felhívás, a pályázati formanyomtatvány (adatlap) és a Pályázati útmutató és eljárásrend a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Energia Központ Kht, a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram részletes feltételei és a finanszírozó hitelintézetek elérhetősége a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. internetes honlapjáról tölthető le. Pályázati Hírek - Új Széchenyi Terv Pályázatok
Energiatakarékossági pályázatok. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből.

Hőszigetelés

Hőszigetelés fogalom jelentése: az épület belső hő kiáramlásának megakadályozása, illetve csökkentése, más néven a hő veszteség csökkentése.
A cél az, hogy minél kevesebb ráfordítással, emelkedjen az épület komfort fokozata, és az épület energia felhasználása csökkenjen. Az energia árak az egekbe szöknek, és a föld energia hordozói egyre fogynak, családi háza hőszigetelésével nem csak saját költségeit csökkenti, na nem nagy mértékben hozzá járul környezetünk szennyezésének csökkentéséhez.

Hő vesztesség

Megfelelő hőszigetelés hiányában az épület hő vesztessége igen magas lehet. Ez azt jelenti, hogy a magasabb hőmérsékletű közegből hő áramlik át az alacsonyabb hőmérsékletű közeg irányába. Az épületek hő vesztessége a szigetelés meglététől, illetve állapotától függően meglehetősen eltérő lehet. Az arányok általában a következőképpen alakulnak:
30–40% a falakon keresztül
20–30% a tetőn keresztül
15–25% az ablakokon át

Hőszigetelő anyagok:

A gyártók sokféle anyaggal kísérletezve rájöttek, hogy a hagyományos anyagok esetében a levegőnél jobb hőszigetelés nincs. A kérdés hogyan lehet „becsomagolni” vele az épületet, azaz hogyan lehet bezárni valamibe a levegőt úgy, hogy a gyártási költségek minimálisak legyenek.
Számtalan hőszigetelő anyag létezik, de a leggyakrabban használt típusok a következők:
Expandált polisztirol hablemez (EPS)
Extrudált polisztirol hablemez (XPS)
Kőzetgyapot (ásványgyapot)
Üveggyapot
Poliuretán hab (PUR hab)
Fagyapot lemez
Egyéb hőszigetelő anyagok: parafa, gyapot, kókusz, kender, farost, cellulóz

Hőszigetelő anyagok ajánlott alkalmazása:

Falak - külső falak (szaknyelven homlokzatok) hőszigetelő anyaga a hablemez.
Födémek (padlás) hőszigetelő anyaga a lépésálló hablemez.
Mennyezet hőszigetelő anyaga a hablemez.
Tetőtér hőszigetelő anyagai a kőzet-, ásvány-, üveg gyapot hőszigetelő paplanok.
Lábazatok hőszigetelő anyaga a zártcellás lábazati hőszigetelő lap.
Hő hidak, tetőtér hőszigetelő anyaga a porlasztott, fújt hőszigetelő anyag.

Klimatizáció - Klimatizáció gazdaságosan

A klimatizáció alatt nemcsak az értjük, hogy télen fűtjük, nyáron pedig hűtjük a lakóteret, hanem a lakók számára egész évben biztosítjuk a tökéletes komfort érzetet.
Akkor tökéletes a komfort érzetünk, akkor érezzük jól magunkat a lakótérben, ha tiszta és oxigénben gazdag a levegő, a hőmérséklet egyéntől és évszaktól függően 20 - 25 C fokon belül van, a levegő nyomása, nedvességtartalma megfelelő, fények, hangok, légáramlatok (huzat) nem zavarnak bennünket.

Gazdaságos klimatizáció megvalósításának menete, feltételei:

Hőszigetelő nyílászárók beépítése, falak, födémek, tetőtér hőszigetelése, tökéletes szellőzés biztosítása a lakók és a fűtő berendezések számára (beltéri kályhák, kazánok, gáztüzelésű berendezések, stb), korszerű, gazdaságos fűtő és hűtő berendezések, klíma berendezések, légkondicionálók alkalmazása.
Klimatizáció szempontjából előnyt élveznek azok a lakások, amelyek fel tudják használni a föd hőjét. Padlójuk, padozatuk közvetlenül érintkezik a talajjal, alagsor, szuterén vagy pince födémmel rendelkeznek.

Kazán csere

Cserélje le régi, elavult alacsony hatásfokú kazánját. Vállaljuk a komplett kivitelezési munkákat.

Kondenzációs kazán

A kondenzációs kazán olyan modern, gáztüzelésű kazán, ami a hagyományos gázkazánoktól eltérően 20 - 30 %- kal kevesebb gáz elégetésével biztosítja a ház fűtését.
Ez a kazán hasznosítani tudja a kazánba beépített hőcserélő ( kondenzátor ) segítségével a füstgázban lévő nagy mennyiségű hő felhasználását. A kondenzátor annyira lehűti kéménybe távozó füstgázt, hogy a füstgázban lévő víz folyamatosan kicsapódik, kondenzálódik és a kazán megfelelő részén elfolyik (savas, maró hatású kondenzvíz keletkezik ). Kazán csere esetén új, duplafalú, műanyag bélésű kéményről, a kondenzvíz elvezetéséről és a külső szabad levegő biztosításáról kell gondoskodni.

Kombinált gázkazán

A kombinált gázkazán egyszerre biztosítja a lakás fűtését és használati melegvíz ellátását, helyigényük jóval kisebb mint más kazánoké. Mivel egyetlen készülék látja el a fűtést és a melegvíz biztosítását, olcsóbb a kezdeti beruházás és a szervizköltségek is alacsonyabbak, mint más megoldások esetén.

Vegyestüzelésű kazán

A vegyestüzelésű kazán szilárd tüzelőanyagok, a fekete és barnaszenek, brikettek, pelletek, különféle tűzifa, fahulladék, ágnyesedék és minden más éghető anyag eltüzelésére alkalmas. Vidéken, ahol nincs gáz, fűtésre ez a legjobb megoldás

Szeretnénk ha elégedett lenne velünk!

A megrendelt munkát gyakorlott szakemberek végzik, korszerű gépeket és technikákat alkalmazva. Munkájukat, a beépített anyagok minőségét, a határidők betartását műszaki ellenőr felügyeli.

Pályázat fűtéskorszerűsítésre

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás lehetséges maximális mértéke 650.000,- Ft. ( vissza nem térítendő )
A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.
http://goo.gl/uCkYah

Cégadatok:

    Top-Lux Bt.
    7351 Máza
    Úttörő utca 7
    Mobil: +36 30 509 0558
    e-mail:toplux2006@gmail.com
    Adószám: 22261478-2-02
    Cégjegyzékszám: 02-06-072955

 

Lapozás:

 

    Vállaljuk
   
Magunkról
   
Árak
   
Árajánlatok
   
Anyagok
   
Referencia
   
Lakásfelújítás
   
Iroda felújítás
   
Nyaraló felújítás
   
Fürdőszoba felújítás
   
Konyha felújítás
    Hőszigetelés
 

 

Ingyenes:

    Helyszíni felmérés.
    Árajánlat készítés.
    Tanácsadás.
    Anyagok házhoz szállítása.
    Felújítás utáni takarítás.

 

Ház - Lakásfelújítás:

Top-Lux Bt. Ház Felújítás

 

Top-Lux Bt. Lakásfelújítás

 

Top Lux Bt. Referencia

 

Top-Lux Bt. Régebbi Referencia

 

Top-Lux Bt. Felújítás Árak

 

Üzlet - Iroda Felújítás

 

Hőszigetelő Rendszer

 

Hővesztesség

Top - Lux Bt.